Cheat Engine Forum Index Cheat Engine
The Official Site of Cheat Engine
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 


Do you think that the Core 2 chips and LGA 775 are obsolete?

 
Post new topic   Reply to topic    Cheat Engine Forum Index -> Computer Talk
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Phox
I post too much
Reputation: 110

Joined: 11 Nov 2008
Posts: 2034

PostPosted: Sat Jun 05, 2010 10:07 am    Post subject: Do you think that the Core 2 chips and LGA 775 are obsolete? Reply with quote

Discuss here. I think that while the Core 2 Quads (not so much the C2Ds) give just as good of a bang to the buck as newer intel processors, it's really hard to find a good motherboard with LGA 775.
Back to top
View user's profile Send private message
Hero
I'm a spammer
Reputation: 79

Joined: 16 Sep 2006
Posts: 7174

PostPosted: Sat Jun 05, 2010 10:53 am    Post subject: Reply with quote

Yes. They are limited to upgrade, but then again, not really. Seems like Intel makes a new socket every time they make a new series, so technically every socket that doesn't run an i7 is obsolete.
Back to top
View user's profile Send private message
kls85
I post too much
Reputation: 22

Joined: 18 Jul 2008
Posts: 2757
Location: Under ur bed

PostPosted: Sat Jun 05, 2010 11:27 am    Post subject: Reply with quote

Socket 775 still has life in it since the current new Intel sockets are too expensive for the budget buyers.

For a cheap decent system (not bleeding edge) go with a socket 775, you get plenty of cheap CPUs and boards to choose from.
If your getting a quad, go with the newer socket instead.

_________________
Back to top
View user's profile Send private message
Hero
I'm a spammer
Reputation: 79

Joined: 16 Sep 2006
Posts: 7174

PostPosted: Sat Jun 05, 2010 11:31 am    Post subject: Reply with quote

kls85 wrote:
Socket 775 still has life in it since the current new Intel sockets are too expensive for the budget buyers.

For a cheap decent system (not bleeding edge) go with a socket 775, you get plenty of cheap CPUs and boards to choose from.
If your getting a quad, go with the newer socket instead.
Is this to say core 2 quads are garbage?
Back to top
View user's profile Send private message
kls85
I post too much
Reputation: 22

Joined: 18 Jul 2008
Posts: 2757
Location: Under ur bed

PostPosted: Sat Jun 05, 2010 11:47 am    Post subject: Reply with quote

Hero wrote:
kls85 wrote:
Socket 775 still has life in it since the current new Intel sockets are too expensive for the budget buyers.

For a cheap decent system (not bleeding edge) go with a socket 775, you get plenty of cheap CPUs and boards to choose from.
If your getting a quad, go with the newer socket instead.
Is this to say core 2 quads are garbage?


My system is still running on a socket 775 along with a quad core CPU (X3350) and got that for 3+ years ago. For users getting a brand new system, it's better off they invest in a newer socket if they are planning to go with a quad as it has new features and higher upgrade path.

_________________
Back to top
View user's profile Send private message
Shota
Grandmaster Cheater Supreme
Reputation: 6

Joined: 18 Aug 2008
Posts: 1798
Location: Mainland, China

PostPosted: Sun Jun 06, 2010 1:08 am    Post subject: Reply with quote

For upgrading from Core2duo > quad. Nope
For a complete new system. Damn you just went full retarded.
Also, sometimes large retailer offers B&M deals with leftover that's fucking cheap, ($100 for ep45 ud3p+e7500,$150forq6600, etc)
Still not going to jump from my 775 yet, as i'm waiting for new Intel line-up next year, or better AMD lineup that's more power efficient.

_________________

Officially gay.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
kls85
I post too much
Reputation: 22

Joined: 18 Jul 2008
Posts: 2757
Location: Under ur bed

PostPosted: Sun Jun 06, 2010 10:45 am    Post subject: This post has 1 review(s) Reply with quote

If I we're to get a brand new high-end system why would I spend my hard earn money on old stuffs while I can spend a few hundred more on the most current technology without breaking my bank?

Besides I don't scavenge hunt like you do and running all over the place for the sake of saving a few dollars.


BTW: the Q6600 is by far one of the best CPUs, but it's damn fucking old and to get a brand new system on that is "fully retarded"!

Smile

_________________
Back to top
View user's profile Send private message
BreakinGods
How do I cheat?
Reputation: 17

Joined: 13 Jan 2013
Posts: 0

PostPosted: Sun Jun 06, 2010 11:28 am    Post subject: Reply with quote

Sounds great to me, but only if you don't think you'll need a better one. It's all about what you want to run. I have a Pentium 4 and it works fine for what I do on my computer.
Back to top
View user's profile Send private message
DarkEnvy
Grandmaster Cheater
Reputation: -1

Joined: 27 Jan 2008
Posts: 683
Location: Right here

PostPosted: Sun Jun 06, 2010 11:44 am    Post subject: Reply with quote

So Gone wrote:
Sounds great to me, but only if you don't think you'll need a better one. It's all about what you want to run. I have a Pentium 4 and it works fine for what I do on my computer.


Same thing. Im running my AMD Athlon X2 fine with borderlands maxed out. It depends on what you are doing? Gaming wise i sometimes think its a overkill. The thing is the more up to date things are the longer they last in the long run.

_________________
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
BreakinGods
How do I cheat?
Reputation: 17

Joined: 13 Jan 2013
Posts: 0

PostPosted: Sun Jun 06, 2010 11:51 am    Post subject: Reply with quote

DarkEnvy wrote:
So Gone wrote:
Sounds great to me, but only if you don't think you'll need a better one. It's all about what you want to run. I have a Pentium 4 and it works fine for what I do on my computer.


Same thing. Im running my AMD Athlon X2 fine with borderlands maxed out. It depends on what you are doing? Gaming wise i sometimes think its a overkill. The thing is the more up to date things are the longer they last in the long run.
Yea you're right even running the best games isn't much different as long as your processor isn't just plain useless. Having a quad is not necessary.
Back to top
View user's profile Send private message
superweapons
Grandmaster Cheater Supreme
Reputation: 2

Joined: 04 Jan 2008
Posts: 1355
Location: The Internet. Where else?

PostPosted: Mon Jun 07, 2010 5:40 pm    Post subject: Reply with quote

My Q6600 is still chugging along nicely. I would like something better for After Effects though: with complex HD projects, RAM previews can slow to a crawl. I personally still don't see i7 being fast enough to justify an entire platform switch. Maybe Sandy Bridge or AMD Bulldozer will impress me enough to make a leap.
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
Cheetah
I post too much
Reputation: 0

Joined: 11 Nov 2007
Posts: 2758

PostPosted: Wed Jun 09, 2010 6:26 pm    Post subject: Reply with quote

Obsolete yes, but far from useless. You'd be surprised how many people still buy used Pentium 4 systems.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Cheat Engine Forum Index -> Computer Talk All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

CE Wiki   IRC (#CEF)   Twitter
Third party websites