Cheat Engine Forum Index Cheat Engine
The Official Site of Cheat Engine
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 


Ultimap 2 i7 6850k too old? DVBM freezes computer also
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Cheat Engine Forum Index -> Cheat Engine
View previous topic :: View next topic  
Author Message
KevAqn
Cheater
Reputation: 0

Joined: 14 Nov 2014
Posts: 30

PostPosted: Fri Nov 18, 2016 8:43 am    Post subject: Reply with quote

I set it to 2048kb and a few other values and had slightly different results, but still don't seem to get any results showing up when clicking has been executed/hasn't (and yes I don't have Mark all new as filtered out ticked.)

Here is another debugviewer log if that helps understand anything?

http://theaquila.net/KevStuff/dbgview2.log

I've made the folder d:\lotsofspace a long time ago, it only seems to create files and they're always 0kb. But I've also done it without logging to file and get the same outcome.
Back to top
View user's profile Send private message
Dark Byte
Site Admin
Reputation: 352

Joined: 09 May 2003
Posts: 20501
Location: The netherlands

PostPosted: Fri Nov 18, 2016 9:16 am    Post subject: Reply with quote

reboot and try again. Sometimes the Perfmon interrupt can't get hooked for some unknown reason and the only way that gets fixed is a reboot
_________________
Do not ask me about online cheats. I don't know any and wont help finding them.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
KevAqn
Cheater
Reputation: 0

Joined: 14 Nov 2014
Posts: 30

PostPosted: Fri Nov 18, 2016 9:32 am    Post subject: Reply with quote

Rebooted and tried again.

http://theaquila.net/KevStuff/dbgview3.log

Still appears to be the same thing.

Edit: Would you like me to keep attaching these logs each time? Razz
Back to top
View user's profile Send private message
Dark Byte
Site Admin
Reputation: 352

Joined: 09 May 2003
Posts: 20501
Location: The netherlands

PostPosted: Fri Nov 18, 2016 10:05 am    Post subject: Reply with quote

these logs help. but right now i am unsure why your system is giving errors
_________________
Do not ask me about online cheats. I don't know any and wont help finding them.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
KevAqn
Cheater
Reputation: 0

Joined: 14 Nov 2014
Posts: 30

PostPosted: Fri Nov 18, 2016 11:31 am    Post subject: Reply with quote

Is there anything I can assist with in figuring out the issue? Really would love to have it working on a good system rather than an older one Sad
Back to top
View user's profile Send private message
Dark Byte
Site Admin
Reputation: 352

Joined: 09 May 2003
Posts: 20501
Location: The netherlands

PostPosted: Fri Nov 18, 2016 6:27 pm    Post subject: Reply with quote

Try this build: http://cheatengine.org/temp/ce66-ultimap2-SingleToPASystem.zip (updated)

I re-read about the first gen implementations and I may have it right now. (also fixed a few ultimap1 bugs, and also one ultimap2 for regular systems)

known bug:
first gen trace cpu's (like yours) can't use the "process data while recording" option. (I'll work on that later, and it's best to process the data after recording anyhow)

_________________
Do not ask me about online cheats. I don't know any and wont help finding them.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
KevAqn
Cheater
Reputation: 0

Joined: 14 Nov 2014
Posts: 30

PostPosted: Sat Nov 19, 2016 12:38 am    Post subject: Reply with quote

Still does not appear to work, I copied the files over, unloaded the driver, rebooted and then did it from a fresh start.

http://theaquila.net/KevStuff/dbgview4.log

Although it spams ALL LOST a bit less now.
Back to top
View user's profile Send private message
Dark Byte
Site Admin
Reputation: 352

Joined: 09 May 2003
Posts: 20501
Location: The netherlands

PostPosted: Sat Nov 19, 2016 5:16 am    Post subject: Reply with quote

i see why it fails but not sure why it fails that way.
Code:
 
00000308   19.40113068   BlockSize=1000000 (PABlockSize=12)   
00000309   19.40113068   newsize=1000000   
00000310   19.40248299   Allocated OutputBuffer at 000000102ACCC000

it should have told windows to allocate 16MB of contiguous physical memory, AND have it allocated on a 16MB boundary, but here your system goes allocating it at 102accc000 which is only on a 4k boundary

perhaps it's a windows 7 bug (only tested in win10 on my laptop)

try a smaller size like 131072.

in the meantime i'll see about making it allocate twice as much and then adjust the pointer till it's aligned properly

edit: Made a stupid mistake and overwrote the aligned memory pointer with a secondary unaligned one

try
http://cheatengine.org/temp/ce66-ultimap2-SingleToPASystem.zip again

_________________
Do not ask me about online cheats. I don't know any and wont help finding them.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
KevAqn
Cheater
Reputation: 0

Joined: 14 Nov 2014
Posts: 30

PostPosted: Sat Nov 19, 2016 11:56 am    Post subject: Reply with quote

Seems like it's getting really close. There is data being written to the files now, but after clicking on code has been executed it seems to hang on processing the data.

I did 3 attempted scans on clover (chrome like explorer) with 13000, 8000, and the default value for the size and they all ended up hanging when it attempted to process the data.

Here is another log
http://theaquila.net/KevStuff/dbgview5.log
Back to top
View user's profile Send private message
Dark Byte
Site Admin
Reputation: 352

Joined: 09 May 2003
Posts: 20501
Location: The netherlands

PostPosted: Sat Nov 19, 2016 2:22 pm    Post subject: Reply with quote

I can't see the freeze in the log. It flushes, acquires the lock, and then releases the lock. So it probably happens in the usermode side now. (ce exe)

Does it stay at 0% processing?

Instead of clicking the executed/not executed buttons, try clicking on record/pause. That will also start a processing step but without a filter. (that way I can pinpoint if the issue is the filter)

_________________
Do not ask me about online cheats. I don't know any and wont help finding them.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
KevAqn
Cheater
Reputation: 0

Joined: 14 Nov 2014
Posts: 30

PostPosted: Sat Nov 19, 2016 2:45 pm    Post subject: Reply with quote

It never got stuck at 0% but it never finished. I also saw it get stuck when I clicked pause on one of the attempts at something like 40%-93%. Also I can't load up CE right now without rebooting my computer I guess?

Going to go attempt to reboot and will report back on that.

Edit: Just rebooted, same thing happens even upon clicking the Pause after starting recording.

I can open and close CE now, not sure what that bug was earlier but if I see it come up again I'll try to figure out how to replicate it.
Back to top
View user's profile Send private message
Dark Byte
Site Admin
Reputation: 352

Joined: 09 May 2003
Posts: 20501
Location: The netherlands

PostPosted: Sat Nov 19, 2016 3:10 pm    Post subject: Reply with quote

Sounds like libipt (Library provided by intel) is crashing.

Don't use kernelmode query memory regions or kernelmode read/write process memory in settings.

Also, try it on a easy to debug target. At least not anything that has JIT'ed code (libIPT really doesn't do jitted code well)

Redownload http://cheatengine.org/temp/ce66-ultimap2-SingleToPASystem.zip . It has some extra debug information in the CE exe

_________________
Do not ask me about online cheats. I don't know any and wont help finding them.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
KevAqn
Cheater
Reputation: 0

Joined: 14 Nov 2014
Posts: 30

PostPosted: Sat Nov 19, 2016 3:30 pm    Post subject: Reply with quote

Appears to have worked when I attached to ShareX and opened the Color Picker tool.

Heres a log for the hell of it?

http://theaquila.net/KevStuff/dbgview6.log

Edit: Seems to be a bit buggy here and there, although the Last filter results never seems to show any numbers after filtering...

It seems to be recording data but failing to filter it correctly and display correctly. Hangs for a really long time when I click Show after attempting to filter things.
Back to top
View user's profile Send private message
Dark Byte
Site Admin
Reputation: 352

Joined: 09 May 2003
Posts: 20501
Location: The netherlands

PostPosted: Sat Nov 19, 2016 5:19 pm    Post subject: Reply with quote

You are right that clicking show takes a long time, but the filter results should be valid

unlike ultimap1, ultimap2 show results actually walks through all the executed code and checking if it's marked valid or not. If it's a big target, this can take a while, so best only use it after several filter operations

anyhow, download http://cheatengine.org/temp/ce66-ultimap2-SingleToPASystem.zip it may give better debug information and has some minor gui changes

_________________
Do not ask me about online cheats. I don't know any and wont help finding them.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
KevAqn
Cheater
Reputation: 0

Joined: 14 Nov 2014
Posts: 30

PostPosted: Sun Nov 20, 2016 12:28 am    Post subject: Reply with quote

Went through the normal process that I would attempt to do for finding the correct CALL that happens, filtered out according to the ShareX.exe range, filtered out everything except CALL, filtered out where callcount is NOT 1. Did the normal not executed before clicking the button and then has been executed after. Hit the show results, waited for about 3-5 minutes and watched CE's ram usage climb to 12GB. Right now I see "Instruction Pointer List Size:128221184"

Also the "Last filter results:" never showed anything.

What I see:
http://i.imgur.com/LdiInNp.png

Log:
http://theaquila.net/KevStuff/dbgview8.log
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Cheat Engine Forum Index -> Cheat Engine All times are GMT - 6 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

CE Wiki   IRC (#CEF)   Twitter
Third party websites