Cheat Engine Forum Index Cheat Engine
The Official Site of Cheat Engine
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 


My General Trainer Questions
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    Cheat Engine Forum Index -> General Gamehacking
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Geri
Moderator
Reputation: 110

Joined: 05 Feb 2010
Posts: 5636

PostPosted: Sun Jan 30, 2011 7:36 pm    Post subject: Reply with quote

It is enough if You make a trainer for Step 7 as that one is using code injection anyway. If that is working, then at least You know how to make a working trainer.
_________________
My trainers can be found here: http://www.szemelyesintegracio.hu/cheats

If you are interested in any of my crappy articles/tutorials about CE and game hacking, you can find them here:
http://www.szemelyesintegracio.hu/cheats/41-game-hacking-articles

Don't request cheats or updates.
Back to top
View user's profile Send private message
Mike Scott
Expert Cheater
Reputation: 4

Joined: 21 Jan 2011
Posts: 133
Location: Owning ThatGuyAgain at AssaultCube

PostPosted: Sun Jan 30, 2011 7:40 pm    Post subject: Reply with quote

frack! It worked! Thank you so much. I guess the problem must be with Mahjong Titans . . .I'm going to try it with another program now. Thank you so much.



(sorry for the double post mods)

_________________
My name is really Mike Scott. I don't like The Office.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Geri
Moderator
Reputation: 110

Joined: 05 Feb 2010
Posts: 5636

PostPosted: Sun Jan 30, 2011 7:49 pm    Post subject: Reply with quote

Hopefully it is not a game where codes are generated on run-time, like in flash games.

Try some other game (I doubt that a Mahjong trainer would be popular anyway.)

_________________
My trainers can be found here: http://www.szemelyesintegracio.hu/cheats

If you are interested in any of my crappy articles/tutorials about CE and game hacking, you can find them here:
http://www.szemelyesintegracio.hu/cheats/41-game-hacking-articles

Don't request cheats or updates.
Back to top
View user's profile Send private message
Mike Scott
Expert Cheater
Reputation: 4

Joined: 21 Jan 2011
Posts: 133
Location: Owning ThatGuyAgain at AssaultCube

PostPosted: Sun Jan 30, 2011 8:08 pm    Post subject: Reply with quote

It's ironic. Whole reason for making it was so it'd be a simple start XD
_________________
My name is really Mike Scott. I don't like The Office.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Geri
Moderator
Reputation: 110

Joined: 05 Feb 2010
Posts: 5636

PostPosted: Sun Jan 30, 2011 8:20 pm    Post subject: Reply with quote

Sometimes it is harder to make cheats for small games than big ones. Seriously. I could name a few. Ever wonder why aren't trainers for those small games? No, no just because they are less popular than the big games, but because usually people fail to make a working trainer for them. Especially for those flash based games.

Like my trainer for that stupid Chicken Invaders 4 has exactly the same amount of downloads than my Starcraft 2 trainer. Not to mention Plants vs. Zombies which owns most big games in the amount of downloads.

_________________
My trainers can be found here: http://www.szemelyesintegracio.hu/cheats

If you are interested in any of my crappy articles/tutorials about CE and game hacking, you can find them here:
http://www.szemelyesintegracio.hu/cheats/41-game-hacking-articles

Don't request cheats or updates.
Back to top
View user's profile Send private message
Mike Scott
Expert Cheater
Reputation: 4

Joined: 21 Jan 2011
Posts: 133
Location: Owning ThatGuyAgain at AssaultCube

PostPosted: Mon Jan 31, 2011 8:09 am    Post subject: Reply with quote

lol, i see. But I tried on other games and now have some working tables.
I've also uploaded my first trainer. It's for Stronghold Crusaders.

Thank you so much for all of your help. . . but i have one problem left.


When I tried to run AC (because I'm still trying to make that trainer) with v5.6, it comes up with this and errors out. Think there's some way to get around it?

EDIT: Or to use put my script table from v6 into the trainer maker?



Capture.PNG
 Description:
 Filesize:  17.49 KB
 Viewed:  12933 Time(s)

Capture.PNG



_________________
My name is really Mike Scott. I don't like The Office.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Labyrnth
Moderator
Reputation: 9

Joined: 28 Nov 2006
Posts: 6285

PostPosted: Mon Jan 31, 2011 12:10 pm    Post subject: Reply with quote

Mike Scott wrote:
lol, i see. But I tried on other games and now have some working tables.
I've also uploaded my first trainer. It's for Stronghold Crusaders.

Thank you so much for all of your help. . . but i have one problem left.


When I tried to run AC (because I'm still trying to make that trainer) with v5.6, it comes up with this and errors out. Think there's some way to get around it?

EDIT: Or to use put my script table from v6 into the trainer maker?


Hey on the trainer are you using a code injection or just pointers?

_________________

Back to top
View user's profile Send private message
Mike Scott
Expert Cheater
Reputation: 4

Joined: 21 Jan 2011
Posts: 133
Location: Owning ThatGuyAgain at AssaultCube

PostPosted: Mon Jan 31, 2011 12:22 pm    Post subject: Reply with quote

actually, they addresses were dynamic (?) so they didn't need a pointer or injection Smile (on cusader)


On the AC trainer though, I intend on using code injections, mostly because it's a bit more precise.


EDIT: I don't even have to attach CE to AC, it crashes just running at the same time.

_________________
My name is really Mike Scott. I don't like The Office.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Geri
Moderator
Reputation: 110

Joined: 05 Feb 2010
Posts: 5636

PostPosted: Mon Jan 31, 2011 4:53 pm    Post subject: Reply with quote

Yeah, it is really crashing with CE 5.6.1, but not crashing with 6.0.
Well You should try making CE undetectable but I am not sure You can do it. There are thousands of topics about making CE undetectable, try them out.


EDIT:
Just rename Cheat Engine.exe to something else and it will work. Looks like that is all the protection that the game has.

_________________
My trainers can be found here: http://www.szemelyesintegracio.hu/cheats

If you are interested in any of my crappy articles/tutorials about CE and game hacking, you can find them here:
http://www.szemelyesintegracio.hu/cheats/41-game-hacking-articles

Don't request cheats or updates.
Back to top
View user's profile Send private message
Mike Scott
Expert Cheater
Reputation: 4

Joined: 21 Jan 2011
Posts: 133
Location: Owning ThatGuyAgain at AssaultCube

PostPosted: Mon Jan 31, 2011 7:27 pm    Post subject: Reply with quote

okay, i'll give it a shot, thanks.


EDIT: Geri. You are the most helpful, awesome guy i have ever met online!

It runs Very Happy i just need to find out if it'll work all the way into making a table and trainer Smile

_________________
My name is really Mike Scott. I don't like The Office.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Geri
Moderator
Reputation: 110

Joined: 05 Feb 2010
Posts: 5636

PostPosted: Mon Jan 31, 2011 8:05 pm    Post subject: Reply with quote

Probably it will work. It is pretty obvious why is CE 6 working and CE 5.6.1 not.

5.6.1 has 32-bit version only so it is called "Cheat Engine.exe".
CE 6 has "cheatengine-i386.exe" for 32-bit and "cheatengine-x86_64.exe" for 64-bit. That is why it is working perfectly.

_________________
My trainers can be found here: http://www.szemelyesintegracio.hu/cheats

If you are interested in any of my crappy articles/tutorials about CE and game hacking, you can find them here:
http://www.szemelyesintegracio.hu/cheats/41-game-hacking-articles

Don't request cheats or updates.
Back to top
View user's profile Send private message
Labyrnth
Moderator
Reputation: 9

Joined: 28 Nov 2006
Posts: 6285

PostPosted: Mon Jan 31, 2011 9:15 pm    Post subject: This post has 1 review(s) Reply with quote

Geri wrote:

EDIT:
Just rename Cheat Engine.exe to something else and it will work. Looks like that is all the protection that the game has.


Yes, some simple single players try to implement anti cheats by just looking for the process and killing it.

Just a simplest kills can detour the novice attempt only
Code:
ProcessClose("CheatEngine.exe")

_________________

Back to top
View user's profile Send private message
Mike Scott
Expert Cheater
Reputation: 4

Joined: 21 Jan 2011
Posts: 133
Location: Owning ThatGuyAgain at AssaultCube

PostPosted: Tue Feb 01, 2011 7:57 am    Post subject: Reply with quote

well, it almost detoured me. thanks so much.

I've got a working table and made it into the trainer. It's got some bugs, and I'm still going to make a better one, but it's working Very Happy

_________________
My name is really Mike Scott. I don't like The Office.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Cheat Engine Forum Index -> General Gamehacking All times are GMT - 6 Hours
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

CE Wiki   IRC (#CEF)   Twitter
Third party websites