Cheat Engine Forum Index Cheat Engine
The Official Site of Cheat Engine
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 


XCOM 2 - Console Commands
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5
 
Post new topic   Reply to topic    Cheat Engine Forum Index -> General Discussions
View previous topic :: View next topic  
Author Message
NoMoreBSoD
Advanced Cheater
Reputation: 3

Joined: 03 Sep 2013
Posts: 81

PostPosted: Wed Aug 30, 2017 1:47 pm    Post subject: Reply with quote

You need to add 1 at the end. Change
Code:
SetSoldierStat eStat_HP 10 Nicole Greene

to

Code:
SetSoldierStat eStat_HP 10 "Nicole Greene" 1
Back to top
View user's profile Send private message
Ichthyic
Newbie cheater
Reputation: 0

Joined: 17 Nov 2016
Posts: 11

PostPosted: Thu Aug 31, 2017 8:50 pm    Post subject: Reply with quote

Anyone know how to pause the line display in the console.

for example, when you are looking for an ID number, and type:

DisplaySoldierClass -1

you get more than one screen worth of display.

is there a "pipe" command or similar to pause the display so you can see it from the beginning, then hit a key to continue?

or is there a way to scroll back through the display?

edit:

figured it out.
- to scroll back, hold down ctl key and use up arrow.

edit2:

ah, but it only saves a few pages of screen data.
still need a way to pause the data display in the console screen.

anyone know the command?

for example, if I was in a command prompt in windows, "| more" will pause the display until I hit enter to continue.


__________________________________________________


OK, since I was attempting to edit soldier abilities, I found a workaround, and I will post the whole process here.

first, abilities are set up in a small table by row and column, "0" is the left ability, and "1" is the right. then ability ranks are by rows starting with the lowest level rank.

you use the "SelectSoldierProgressionAbility" command to add abilities your soldiers lack.

BUT, instead of the soldier's name, you need the in-game ID for it instead (as a bonus, this makes it work with ANY unit, like SPARKS).

to get the ID of the unit you want, do the following:

use one of the following 3 commands to list all units in the console log:

GetAll XComGameState_Unit strNickName
GetAll XComGameState_Unit strFirstName
GetAll XComGameState_Unit strLastName

easiest is strNickName, but then not all units will likely have nicks yet, so use whatever works for you.

then, find the soldier you want by name or nick, and then look at the number you see next to "XComGAmeStateUnit".

remember that number.

now, type the command:

GetAll XComGameState_Unit ObjectID

and search that list for the number you got from the previous search. once you find that in the list, the ObjectID will be listed at the end of that line.

now that you have the ObjectID of the unit you want to edit, you will want to add abilities using command lines like this:

SelectSoldierProgressionAbility ObjectID# 1 0; Enable Ability for Soldier ObjectID#, Rank 1, left Skill
SelectSoldierProgressionAbility ObjectID# 1 1; Enable Ability for Soldier ObjectID#, Rank 1, right Skill

etc on up to the max skill rank of 6.

I found using those string commands, there are few enough listed so you can just scroll back through them easily by holding CTL +up arrow

took me an hour or so to figure this out, so I thought I would save someone the headaches and just post it here.
Back to top
View user's profile Send private message
br1sby
How do I cheat?
Reputation: 0

Joined: 09 Apr 2016
Posts: 6

PostPosted: Thu Sep 07, 2017 12:57 pm    Post subject: Reply with quote

NoMoreBSoD wrote:
Has anyone found how to add XCOM ability points ?


this is exactly what I'm looking for right now
Back to top
View user's profile Send private message
Richard Cunningham
How do I cheat?
Reputation: 0

Joined: 15 Apr 2013
Posts: 1

PostPosted: Wed Sep 13, 2017 9:00 pm    Post subject: Reply with quote

Ability points should be "AddResource AbilityPoint #" in case you guys haven't figured it out yet
Back to top
View user's profile Send private message
pimpmyname
Newbie cheater
Reputation: 0

Joined: 16 May 2012
Posts: 20

PostPosted: Mon Oct 09, 2017 2:07 pm    Post subject: Reply with quote

Sooooo its not ok to post tables on this site anymore... so weird. I mean how are tables any kind of copyright violation? That absolute BS.... the US legal system is weird.
_________________
I only seduce widows sons... so dont worry :3
Back to top
View user's profile Send private message
okcwebninja
How do I cheat?
Reputation: 0

Joined: 09 Apr 2015
Posts: 3

PostPosted: Mon Oct 16, 2017 12:32 am    Post subject: Reply with quote

So has anyone figured out how to deal with "tired" or shaken (less important than tired)

Tired is really annoying. Especially if you are using toggle unlimited actions. It's like everyone is always super tired after every mission.

I've tried healallsoldiers of course, that doesn't work. is there a command for tired?
I have had limited success editing game ini files doing other things, and don't really want to break anything I don't have to.

Also, with the new expansion there are new chosen weapons and subweapons. do we know their names so we can "additem (badassweaponA) 100"
Back to top
View user's profile Send private message
Lionheart_Law
How do I cheat?
Reputation: 0

Joined: 09 Jan 2015
Posts: 2

PostPosted: Wed Oct 25, 2017 3:40 pm    Post subject: Reply with quote

okcwebninja wrote:
Tired is really annoying. Especially if you are using toggle unlimited actions. It's like everyone is always super tired after every mission.

I've tried healallsoldiers of course, that doesn't work. is there a command for tired?

Also, with the new expansion there are new chosen weapons and subweapons. do we know their names so we can "additem (badassweaponA) 100"


That would be 'MakeAllSoldiersReady'

And each of the Chosen Weapons are:
ChosenRifle_XCOM
ChosenShotgun_XCOM
ChosenSword_XCOM
ChosenSniperRifle_XCOM
ChosenSniperPistol_XCOM

-L
Back to top
View user's profile Send private message
pimpmyname
Newbie cheater
Reputation: 0

Joined: 16 May 2012
Posts: 20

PostPosted: Wed Oct 25, 2017 4:16 pm    Post subject: Reply with quote

Does this work for the long war expansion?

I am thinking about getting that one.

_________________
I only seduce widows sons... so dont worry :3
Back to top
View user's profile Send private message
okcwebninja
How do I cheat?
Reputation: 0

Joined: 09 Apr 2015
Posts: 3

PostPosted: Thu Nov 02, 2017 12:16 am    Post subject: Reply with quote

WOOOT!! Ask and ye shall recieve!!

Thanks! That really makes my day.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Cheat Engine Forum Index -> General Discussions All times are GMT - 6 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5
Page 5 of 5

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

CE Wiki   IRC (#CEF)   Twitter
Third party websites