Cheat Engine Forum Index Cheat Engine
The Official Site of Cheat Engine
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 


Create Trainer @CE 6.2?

 
Post new topic   Reply to topic    Cheat Engine Forum Index -> Cheat Engine
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Freesa
Newbie cheater
Reputation: 0

Joined: 05 Feb 2011
Posts: 12

PostPosted: Tue Jul 10, 2012 9:01 am    Post subject: Create Trainer @CE 6.2? Reply with quote

How to do it ? lol...

On the old CE, there was this option:

Bottom->Advanced Options->Create Trainer


can't find it anymore :/ i liked that :/
Back to top
View user's profile Send private message
Dark Byte
Site Admin
Reputation: 237

Joined: 09 May 2003
Posts: 15902
Location: The netherlands

PostPosted: Tue Jul 10, 2012 9:58 am    Post subject: Reply with quote

main window: file->create generic lua trainer script from table
Once you've generated a usable script, just save as .exe

_________________
Do not ask me about online cheats. I don't know any and wont help finding them.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Freesa
Newbie cheater
Reputation: 0

Joined: 05 Feb 2011
Posts: 12

PostPosted: Tue Jul 10, 2012 10:01 am    Post subject: Reply with quote

And how to script that?lol..

On the old builder, you could add adress, and make it if u press xxx it gets updated :S
Back to top
View user's profile Send private message
Dark Byte
Site Admin
Reputation: 237

Joined: 09 May 2003
Posts: 15902
Location: The netherlands

PostPosted: Tue Jul 10, 2012 10:05 am    Post subject: Reply with quote

The generator will write the script for you, you just have to give hotkeys to the cheats you wish and then click generate (also give an process and icon)
_________________
Do not ask me about online cheats. I don't know any and wont help finding them.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Freesa
Newbie cheater
Reputation: 0

Joined: 05 Feb 2011
Posts: 12

PostPosted: Tue Jul 10, 2012 11:31 am    Post subject: Reply with quote

Eh...

Example.

on the trainer i want an Button that says Multihack.
Under it there should be 3 boxxes to put in HP,Damage,MP where u can enter the things u want


if i press OK, then it should change the 3 values (hp,damage,mp) to the ones i wrote in the boxxes

How to do that oO?...

tried that Design thing, but didnt work


the tutorial i found here is from ce 5.5 -.-
Back to top
View user's profile Send private message
Dark Byte
Site Admin
Reputation: 237

Joined: 09 May 2003
Posts: 15902
Location: The netherlands

PostPosted: Tue Jul 10, 2012 4:30 pm    Post subject: Reply with quote

That wasn't possible in 5.5 (no designer, no buttons)

Anyhow, easiest method is to give all 3 addresses the same hotkey and make it do a "set value"
Then in the designer set for each "Cheat" object the editbox to true
Then when you generate the trainerscript it will set the value of the editbox when the hotkey is pressed

_________________
Do not ask me about online cheats. I don't know any and wont help finding them.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Freesa
Newbie cheater
Reputation: 0

Joined: 05 Feb 2011
Posts: 12

PostPosted: Wed Jul 11, 2012 4:17 pm    Post subject: Reply with quote

well

i've made a button now and if i press it the text over it gets red but i wont get teleported..

What do i have to chnge @ the teleport button so the values will change?

if i press Alt+8 (the hotkey i made) the text is red and i get teleported..but if press teleport nothing happens.



E594m1.jpg
 Description:
 Filesize:  10.75 KB
 Viewed:  9400 Time(s)

E594m1.jpg


Back to top
View user's profile Send private message
Dark Byte
Site Admin
Reputation: 237

Joined: 09 May 2003
Posts: 15902
Location: The netherlands

PostPosted: Wed Jul 11, 2012 8:17 pm    Post subject: Reply with quote

Well, if you wish to use an actual button you will have to do some coding manually.

Instead of generating a .exe trainer, just generate a "script only" trainer.
Then close the trainer generator

go to table->cetrainer->edit to go into design mode
Click on the button , go to the events tab, select onClick and click the button with "..." as text.
That will open the editor. Make sure the function does not fall between TRAINERGENERATORSTART and TRAINERGENERATORSTOP

Now look at the autogenerated code by the trainergenerator and look up the hotkey name for your cheat.
it's formated like :memrec0_hotkey0 (numbers can vary)

Then add as code in the ButtonClick function
Code:

memoryrecordhotkey_doHotkey(memrecX_hotkeyX)

This will cause the hotkey to be simulated when the button is pressed causing the exact same thing to happen as if you pressed the hotkey itself.

Now when everything is setup properly, just save your cheat table as an .exe and it will pop up the final step of the exe trainer maker

_________________
Do not ask me about online cheats. I don't know any and wont help finding them.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Cheat Engine Forum Index -> Cheat Engine All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

CE Wiki   IRC (#CEF)