Cheat Engine Forum Index Cheat Engine
The Official Site of Cheat Engine
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 


An even better option than using the network client.
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Cheat Engine Forum Index -> Cheat Engine Tutorials
View previous topic :: View next topic  
Author Message
cparty
Expert Cheater
Reputation: 0

Joined: 01 Dec 2005
Posts: 219

PostPosted: Fri Dec 09, 2005 6:04 am    Post subject: Reply with quote

ok here's my attempt to do a tuto with screenes Smile
NOTE: ALL credits go to Zhoul for writing the nice tuto in the first place, I just polished it a bit

Controlling Cheat Engine using Terminal Services

Requirements:

Step 1: Install Terminal Services Hack
Download it from the link above and install.

Step 2: Make sure "fast-user-switching" is enabled
START -> Control Panel -> User Accounts
Choose "Change the way users log on or off":

Enable "Use the Welcome Screen" and "Use Fast User Switching" and press apply:


or check here: http://www.microsoft.com/windowsxp/using/accessibility/fastuserswitching.mspx

Step 3: Create a 2nd Administrator Account
Choose "Create a new Account":

Enter the name for that account, eg: Remote
Make sure you give him Administrator privileges and press create:

I'd suggest you also set a password for it (you should also have one on your primary (console) Administrator Account).
Logout and Login using your NEW account (the system will create some stuff on your first login).

or check here: http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/usercpl_add_user.mspx

Step 4: Set the Rights for your new Account
START -> Run, and type gpedit.msc
Goto Computer Configuration -> Windows Settings -> Security Settings -> Local Policies -> User Rights Assignment -> Debug programs and add your new Account:


Step 5: Connect from your 2nd PC using the new Account
on your 2nd PC do START -> Run, and type mstsc.exe (you need XP or if you run w2k copy mstsc.exe from your XP)
Enter the IP (or computername) of your primary machine and hit connect (You might need to adjust your Firewall allowing the connection):

Your primary Computer should by now have loggedoff the 2nd User, just login again using your regular (console) Account

Step 6: Install CE into a new folder and create a shortcut
Still using RemoteDesktop install CE again into a new Folder (eg: Cheat Engine Remote).
Create a shortcut with these properties:
Code:
runas.exe /savecred /profile /user:"MyConsoleSession" "D:\Games\Cheat Engine Remote\Cheat Engine.exe"

and replace MyConsoleSession with the name of your primary Account and adjust the path to your CE.

Now you are ready to fire up your game on your primary Computer using your regular Account, then fire up CE using the new shortcut via RemoteDesktop on your 2nd Computer.

For additional information read Zhouls post carefully Smile as I'm not going into the .bat/.reg things here.
You probably also need to reboot your computer at some point during the process above... but I forgot where.
If I missed something post up and I go add/correct it.


Last edited by cparty on Fri Dec 09, 2005 4:01 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Razer
Newbie cheater
Reputation: 0

Joined: 02 Dec 2005
Posts: 19

PostPosted: Fri Dec 09, 2005 3:51 pm    Post subject: Reply with quote

lol im not stuped im just... not good at this lol no that would help alot
Back to top
View user's profile Send private message
Zhoul
Master Cheater
Reputation: 1

Joined: 19 Sep 2005
Posts: 394

PostPosted: Fri Dec 09, 2005 4:46 pm    Post subject: Reply with quote

Wow - CParty - j00 rawk! I was just askin for a screenshot representation of what it would look like once done - lol. Thanks tho! This should indeed help.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Dark Byte
Site Admin
Reputation: 341

Joined: 09 May 2003
Posts: 20018
Location: The netherlands

PostPosted: Fri Dec 09, 2005 7:55 pm    Post subject: Reply with quote

Zhoul wrote:

but my cheatengine.org attachment limit is building fast

Don't worry about that too much. Right now we are at 7% of the max

_________________
Do not ask me about online cheats. I don't know any and wont help finding them.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Zhoul
Master Cheater
Reputation: 1

Joined: 19 Sep 2005
Posts: 394

PostPosted: Mon Dec 12, 2005 4:57 am    Post subject: Added Right-Click Context Runas.exe Helper Information Reply with quote

*Added to tutorial*

I run things as other users a lot, so I created right-click shell extensions to do it Wink

The shell extension gives 2 additions to your right-click menu's in explorer/my computer/etc. As the example is below, I get the option to "Run As Zhoul 1" and "Run As Zhoul 2", when right-clicking on files.

Usage:
- Copy/Paste the colored area into notepad
- Change the areas I marked in red, to suit your needs/usernames
- Save As> Runas_User_Shell_Ext_Helper.reg
- Double-click (or somehow run) the registry file you just created.
- You can now right-click any file, when logged in as any user, and have these displayed on your context menu.

--- Start - Runas_User_Shell_Ext_Helper.reg (copy the stuff below this line)

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell]

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Run As
Zhoul 1]

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Run As
Zhoul 1\command]
@="cmd /V:ON /c runas /savecred /profile /user:\"
Zoultan\" \"cmd /x /c start \\\"\\!CD\\!\\\" \\\"%L\\\"\""

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Run As
Zhoul 2]

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Run As
Zhoul 2\command]
@="cmd /V:ON /c runas /savecred /profile /user:\"
Zoultan2\" \"cmd /x /c start \\\"\\!CD\\!\\\" \\\"%L\\\"\""

Windows Registry Editor Version 5.00

---- End - Runas_User_Shell_Ext_Helper.reg (copy the stuff above this line)


Last edited by Zhoul on Mon Dec 12, 2005 5:46 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Razer
Newbie cheater
Reputation: 0

Joined: 02 Dec 2005
Posts: 19

PostPosted: Mon Dec 12, 2005 3:15 pm    Post subject: Reply with quote

can someone explane to my how to do it... lol like in a detaled way... or in pictures
Back to top
View user's profile Send private message
Zhoul
Master Cheater
Reputation: 1

Joined: 19 Sep 2005
Posts: 394

PostPosted: Mon Dec 12, 2005 6:13 pm    Post subject: Reply with quote

Razer wrote:
can someone explane to my how to do it... lol like in a detaled way... or in pictures


Define "This" - there are a lot of "This"'s in the pages previous. You already got a picture walk-thru of how to 'enable' the feature and more documentation then even our president would need, to execute the plan.

So help us, understand what it is you dont quite understand...

I do have a few questions though...
- Do you have Windows XP Professional, installed on the 'game' machine? If not, don't worry about any of this.
- Do you have a 2nd PC, that is either right next to your first machine, or can be moved there? If not, dont worry about any of this.

- Z
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Razer
Newbie cheater
Reputation: 0

Joined: 02 Dec 2005
Posts: 19

PostPosted: Mon Dec 12, 2005 8:15 pm    Post subject: Reply with quote

where is it then>?
Back to top
View user's profile Send private message
Dark Byte
Site Admin
Reputation: 341

Joined: 09 May 2003
Posts: 20018
Location: The netherlands

PostPosted: Tue Dec 13, 2005 6:45 am    Post subject: Reply with quote

Here is it


_________________
Do not ask me about online cheats. I don't know any and wont help finding them.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Zhoul
Master Cheater
Reputation: 1

Joined: 19 Sep 2005
Posts: 394

PostPosted: Mon Dec 26, 2005 3:58 pm    Post subject: Reply with quote

Stop trying to confuse him DB...

Here...



It.jpg
 Description:
 Filesize:  15.54 KB
 Viewed:  53764 Time(s)

It.jpg


Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
odorf07
Cheater
Reputation: 0

Joined: 04 Feb 2006
Posts: 39

PostPosted: Tue Feb 07, 2006 8:38 am    Post subject: Reply with quote

hm... do you think if you rand MS on one computer, could you use it as a bypass for ms global so you can run CE?
Back to top
View user's profile Send private message
Zhoul
Master Cheater
Reputation: 1

Joined: 19 Sep 2005
Posts: 394

PostPosted: Tue Feb 07, 2006 4:02 pm    Post subject: Reply with quote

Hmmm... what might be possible is this:

On console:
- Login as a gimped/guest account. Doing this, hoping that this user cannot list processes of administrators.
- Run game

On 2nd PC:
- Login to 1st PC via remote desktop / Admin account
- Run Cheat Engine

This: In hopes that the guest account is not allowed to view processes of other users. Making it so the cheat detection could not detect the DLL's being run under the admin account, and thus, go undetected.

/shrug - I don't have a game installed that I can try this with , as im moving shortly and had to clear out a good 150 GB so I could copy some stuff from our house-network down to my main PC, but, it just may work.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Zhoul
Master Cheater
Reputation: 1

Joined: 19 Sep 2005
Posts: 394

PostPosted: Wed Feb 15, 2006 1:13 pm    Post subject: Reply with quote

Does anyone have the capacity to test the above suggestion?

If not - does anyone have a suggestion as to which game I can 'snag' in order to test this on?
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Dark Byte
Site Admin
Reputation: 341

Joined: 09 May 2003
Posts: 20018
Location: The netherlands

PostPosted: Wed Feb 15, 2006 1:24 pm    Post subject: Reply with quote

not tested. But I doubt it'll work as the game refuses to run it it fails to load the device driver.
_________________
Do not ask me about online cheats. I don't know any and wont help finding them.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
masterburner
Master Cheater
Reputation: 0

Joined: 13 May 2006
Posts: 267

PostPosted: Sun May 28, 2006 4:27 am    Post subject: Reply with quote

hello all i am a big fan of cheat engine but i cant make it undetected because of the error which nobody know Sad

so i testet this tut but i have an problem to when i log in my 1st PC into the guest account and stat the game with administator privilegs it works but when i log on my 2 nd PC into the new created acoount through remotecontroll it gets detected it mean you will need a bypassed CE too here or do i something wrong ?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Cheat Engine Forum Index -> Cheat Engine Tutorials All times are GMT - 6 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 2 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

CE Wiki   IRC (#CEF)   Twitter
Third party websites